Pitkästä aikaa tunnen olevani ihastunut. Mutta juuri sellaiseen ihmiseen, kehen ei saisi olla. Pienestä asiasta tulee helposti monimutkainen.

Kuka on keksinyt, että pojan pitäisi aina olla suhteessa tyttöä vanhempi? Samanikäisyys hyväksytään, mutta jos poika on syntynyt vaikka kolmekkin kuukautta tyttöä myöhemmin eri vuoden puolella on hän ns. vuotta tyttöä nuorempi. Ja sitähän heti katsotaan oudoksuen.

Vuoden ikäero "väärään suuntaan" hyväksytään ehkä vielä jollain tavalla, mutta entäs kun ikäeroa on useampi vuosi? Aikuisiässä ikäero ei ehkä haittaa, mutta nuorena monen on vaikea sulattaa että tyttö olisi suhteessa vanhempi, ehkä suurin syy on se, että poikien katsotaan kehittyvän tyttöjä hitaammin.

Entäs kun löytää ihmisen, kuka on täysin kuin sinä? Kun vilkaiset häntä, olisi kuin katsoisit itseäsi. Nauratte samoille asioille, teillä on samankaltaisia arvoja ja yhtä hullut jutut. Molempien kasvot ovat lävistetty ja molemmat eksyvät jostain kumman syystä rippileirillä aina samalle tupakkapaikalle, aina samaan aikaan. Mutta toinen on isonen ja toinen leiriläinen. Se parin vuoden ikäero tuntuu muuttavan kaiken, mitä heidän välillään voisi olla.